Vi på Jungfrusund

Jungfrusund är Jannes andra hem

I en industrilokal med utsikt över Mälaren har Janne haft sitt företag sedan 1998. Janne är smed och driver företaget Hagaringens Svets och Montage och var en av de första att etablera sin verksamhet i Jungfrusund.

Läs hela artikeln

Jungfrusund är Jannes andra hem

I en industrilokal med utsikt över Mälaren har Janne haft sitt företag sedan 1998. Janne är smed och driver företaget Hagaringens Svets och Montage och var en av de första att etablera sin verksamhet i Jungfrusund.

Byggnaden som vi befinner oss i har funnits här sedan 1976 då den byggdes upp igen efter en brand några år tidigare. Janne berättar att förutom den byggnaden så fanns det inte mycket i Jungfrusund då, mest öppna grusytor. ”Vi var bara ett fåtal personer här i början men det har hänt mycket här sedan dess, många har kommit och gått och vi blir fler och fler här i Jungfrusund.”

”När vi först startade upp här utförde vi huvudsakligen mindre smidesarbeten och jag drygade ut det med att mecka med båtar. Nu för tiden utför vi svets- & smidesarbeten och har många industriella kunder, bl.a. Skanska, NCC och Trafikverket. Det blir också en hel del mindre jobb åt andra som arbetar här i Jungfrusund. Det är behändigt för dem att komma till mig då jag ändå är här.”

Vill man veta något om hur Jungfrusund har utvecklats kan man gå till Janne. Han har många intressanta historier att berätta om vad som har hänt här genom åren. Janne var en hel del i Jungfrusund redan som barn. Han har bott på Ekerö sedan han började skolan och hans föräldrar hade en båt som familjen ofta var ute med. De åkte ibland till Jungfruholmarna, bara ett stenkast från Jungfrusund, för att bada.

Har du några anställda?
”Jag har Anton som har varit här i ca sex år och Yvonne som hjälper till med fakturering. Men det är ofta fler här på kontoret. Killarna från Jungfrusunds Marinservice brukar dyka upp på mitt kontor vid åttatiden för att få sitt morgonkaffe.”

Ni ska byta lokal under hösten, hur känns det?
”Ja det stämmer, vi ska flytta upp till en nybyggd lokal närmare vägen eftersom det ska byggas nytt här. Det känns lite jobbigt med flytten för jag trivs här men det kommer att bli bra i slutändan. Flytten gör att får vi chansen att rensa bort saker, sånt som annars aldrig blir av och jag är ju kvar i Jungfrusund så det blir inte en så stor grej. Det hade varit svårare att etablera sig någon annanstans. Jag är ju ganska rotad här i Jungfrusund nu,” säger Janne med ett leende.

Så, till en som har erfarenhet av området, vad är det bästa med Jungfrusund?
”Att det är nära vattnet är viktigt för mig. Jag har själv en båt som ligger här och som är som ett andra hem för mig. Jag bor ofta i den under sommarhalvåret. Jag trivs verkligen i båten och dessutom får jag väldigt nära till jobbet.”

Dela nyheten

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Vi som arbetar på Jungfrusund

Jungfrusund är Jannes andra hem

Smed Jungfrusund Ekerö

Claes är proffs på att hjälpa proffs

Claes Elefalk Hockeyagent Jungfrusund Ekerö

Karolina kom tillbaka till Jungfrusund

Lindea Redovisning Jungfrusund Ekerö

Jonatan gillar båtar … och båtar

Jonatan Jungfrusunds Marinservice Ekerö Gästhamn

Hos Micke går träning och trivsel hand i hand

Micke Mälarö Träningsverk Jungfrusund Ekerö

Marie – Jungfrusunds egen bullmamma

Marie Restaurang Jungfrusund Ekerö Gästhamn

Viktor siktar högt

Viktor Golfbaren Jungfrusund Ekerö Gästhamn

Zandra – en ung tjej med stor erfarenhet

Zandra O'Learys Jungfrusund Ekerö Gästhamn

Malin gillar när det går undan

Malin Addwater Jungfrusund Ekerö Gästhamn

Ge oss feedback så vi kan göra ditt nästa besök ännu bättre!

Jungfrusund är en destination under kraftig utveckling. Mycket har hänt i år, och mer är att vänta till nästa. Vi strävar efter att vara ett ställe för alla och alla tillfällen, där du och ditt sällskap ska känna er välkomna och trivas, oavsett om ni är här som båtgäst, tränar, gör några av alla aktiviteter, slappar på stranden eller besöker någon av våra restauranger för trevligt häng. Så varmt tack för att du tar dig tid!°
Min feedback gäller:

KUL ATT NI VILL KOMMA HIT!

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med ett förslag eller vidare diskussion.