Sport & Träning

Utförsåkning

Varierad utförsåkning för stora och små.

Ekebyhovsbacken - 20 min från stan.

Utförsåkning passar:

Jungfrusundsåsen beläget på Ekerö utanför Stockholm breder Ekebyhovsbacken ut sig och erbjuder bra och varierad utförsåkning för både stora och små. Tack vare kanoner med modern konstsnö (se filmklipp) kan backen normalt hålla öppet från jullovet och många månader framåt varje vinter. Här finns 4 nedfarter där längsta är 510 meter och med en fallhöjd på 84 meter. 2 liftar (en släp och en ankar) tar dig till toppen. Backen håller öppet även på kvällar. Saknar du skidutrustning finns det ett brett sortiment att hyra på plats.

Våra små och/eller ovana åkare tar barnliften upp i träningsbacken, där också skidskola hålls. Den lite mer vana tar sig till toppen med ankarliften där man väljer om man vill ta branta tävlingsbacken ned, den sköna långsvängen, eller kanske Sjötunabacken ned till cafét om magen kurrar eller kaffesuget blir för stort. Längs ner i botten av backen finns även grillplats, liksom uppe i Långsvängsbacken.

Varje vinter byggs en park upp med hopp och rails för den lite mer äventyrlige åkaren.

Ekerbyhovsbacken är även en populär plats för skolans friluftsdagar, liksom företagsevent. Här tränar även den lokala slalomklubben MASK.

För dig som hellre åker längdskidor finns ett pistat längdspår som med hjälp av konstsnö prepareras varje vinter vid foten av backen.

Vill du avsluta skiddagen med en After Ski eller en rejäl middag så ligger sjökrogen Restaurang Jungfrusund ett par minuter bort på bryggan vid Mälarens strand.

Dela gärna!

Ansvarig

Jungfrusund

Förvaltning samt uthyrning av egendom och fastigheter.

Pris

Se ekebyhovsbackens hemsida.

Öppettider

Normalt december – mars

Annat att göra i Jungfrusund

Ge oss feedback så vi kan göra ditt nästa besök ännu bättre!

Jungfrusund är en destination under kraftig utveckling. Mycket har hänt i år, och mer är att vänta till nästa. Vi strävar efter att vara ett ställe för alla och alla tillfällen, där du och ditt sällskap ska känna er välkomna och trivas, oavsett om ni är här som båtgäst, tränar, gör några av alla aktiviteter, slappar på stranden eller besöker någon av våra restauranger för trevligt häng. Så varmt tack för att du tar dig tid!°
Min feedback gäller:

KUL ATT NI VILL KOMMA HIT!

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med ett förslag eller vidare diskussion.