Nyheter

Vattenskoter Grundkurs

Lär dig köra vattenskoter på riktigt.

Läs hela nyheten

Vattenskoter Grundkurs

Lär dig köra vattenskoter på riktigt.

Ett högst aktuellt ämne i pressen denna sommar är problematiken med oerfarna och oförsiktiga vattenskoterförare runt om i Sverige som inte bara resulterat i irritation över buskörning, utan också många tragiska olyckor.

Addwater i Jungfrusund anordnar året runt olika förar- och säkerhetsutbildningar för både fritidsförare liksom för dem som arbetar professionellt på sjön. Du kan se alla aktuella kurser under hösten här. Under augusti har du möjlighet att gå utbildningar för just vattenskoter. Dessa kurser kan ske i tre olika steg.

Varje steg utgörs av 3 timmar utbildning.

Steg 1 handlar om att lära sig åtgärder innan och efter körning, riskbedömningar, säkerhet under körning, sjösättning och manövrering av vattenskotern i låg fart så du blir helt komfortabel med att manövrera skotern till och från bryggan.

Steg 2 innebär att lära sig kontrollera vattenskotern i hög fart. Vi kör i bana och lär oss svänga runt bojar och trimma skotern för maximal prestanda samt säkerhet. All tid läggs på körteknik och säkerhet.

Steg 3 är en teoretisk utbildning för dig som kör vattenskoter och vill lära dig allt om sjövägsregler och befälhavaransvar.

Du hittar kurserna nedanför med länk till anmälan.

Ge oss feedback så vi kan göra ditt nästa besök ännu bättre!

Jungfrusund är en destination under kraftig utveckling. Mycket har hänt i år, och mer är att vänta till nästa.Vi strävar efter att vara ett ställe för alla och alla tillfällen, där du och ditt sällskap ska känna er välkomna och trivas, oavsett om ni är här som båtgäst, tränar, gör några av alla aktiviteter, slappar på stranden eller besöker någon av våra restauranger för trevligt häng.Så varmt tack för att du tar dig tid!°
A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.
Min feedback gäller:

KUL ATT NI VILL KOMMA HIT!

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med ett förslag eller vidare diskussion.

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.
Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.