Nyheter

Världens bästa bangolfare i Jungfrusund

De bästa ska göra upp i Jungfrusund i augusti.

Läs hela artikeln

Världens bästa bangolfare i Jungfrusund

De bästa ska göra upp i Jungfrusund i augusti.

Under torsdagen var det celebert besök på minigolfbanan i Jungfrusund. Carl-Johan Ryner, världens bästa bangolfare genom tiderna, var och provspelade banan som står som värd för SM i minigolf i slutet av augusti.

Att vara ute i god tid och träna på banan är kanske en nödvändighet för Carl-Johan om han ska ha en chans att koras till svensk mästare denna gång, trots att han troligen kommer anses som favorit med den stjärnstatus han har. Konstgräs är nämligen hans svagaste sida. Favoriten är annars klassisk bangolf på filt, eternit eller betong där få motståndare har en chans mot honom.

Så hur känns årets mästerskapsbanor? 
Jag tycker anläggningen är kanonfin, och den känns ganska lättspelad när man kommer in i tempot, inga svåra passager så det kommer att bli en hel del riktigt låga varv ner mot 24-25 troligen på de bästa. Men den fantastiska platsen vid vattnet gör också att vinden kan bråka en hel del. Med lite vind och om man tappar tempot på några banor så kommer resultaten att skjuta i höjden över 30.

Vinner du årets tävling?
Jag försöker aldrig lägga över favoritskapet på någon annan när jag vet att jag är favorit, men när det gäller MOS med golfboll (minigolf på konstgräs) vet jag att jag inte är den bästa spelaren som kommer till start. Satsar jag på att vinna? Självklart. Har jag möjlighet att vinna? Definitivt. Kommer jag att vinna? Högst tveksamt.

Följ Carl-Johan och hans motståndare på www.sagm2020.se den 29-30 augusti, eller varför inte komma hit och kika? 

Foton: Nova Ryner

Dela nyheten

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Dela nyheten

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Fler nyheter

Jungfrusundsdagen 2024

Lucianoz

26 april – Modevisning med Plain Vanilla på Restaurang Jungfrusund

Ett stort tack för årets julmarknad i Jungfrusund!

Att göra i Jungfrusund

Aktiviteter

Sport, träning & hälsa

Kultur & Natur

Shopping & Service

Mat & Dryck

Marinan

Ge oss feedback så vi kan göra ditt nästa besök ännu bättre!

Jungfrusund är en destination under kraftig utveckling. Mycket har hänt i år, och mer är att vänta till nästa. Vi strävar efter att vara ett ställe för alla och alla tillfällen, där du och ditt sällskap ska känna er välkomna och trivas, oavsett om ni är här som båtgäst, tränar, gör några av alla aktiviteter, slappar på stranden eller besöker någon av våra restauranger för trevligt häng. Så varmt tack för att du tar dig tid!°
Min feedback gäller:

KUL ATT NI VILL KOMMA HIT!

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med ett förslag eller vidare diskussion.