Nu behöver du förarbevis för att köra vattenskoter

Senaste nytt

Nu behöver du förarbevis för att köra vattenskoter

Utbildning förarbevis vattenskoter Jungfrusund

I förra veckan klubbade riksdagen igenom krav på förarutbildning för att köra vattenskoter. Du går utbildningen på Jungfrusund.

Från och med 1 maj nästa år måste du som kör vattenskoter ha fyllt 15 år samt genomgått utbildning och erhållit ett förarbevis efter ett slutprov. Utbildningen består av både praktiska och teoretiska moment och tar 2 dagar.

Kör du vattenskoter utan förarbevis riskerar du att straffas med böter. Det kommer vara polisens uppgift att kontrollera alla vattenskoterförare.

För att inte gå miste om nästa säsong behöver du redan denna sommar gå utbildningen, då det kommer bli trångt hos de ca 40 befintliga utbildare i Sverige som Transportstyrelsen, (som kommer utfärda bevisen) anser lever upp till kraven.

Addwater på Jungfrusunds marina är en av dem. Addwater drivs av huvudinstruktör Kjell Johansson, en mycket erfaren marin utbildare, med bl.a. över 10 år inom Försvarsmakten som instruktör bakom sig.

Kjell är även författare av kurslitteratur till handhavande av snabba fartyg och färdigställer just nu även en bok om just vattenskoter.

Undantag:
Du som har förarintyg för fritidsbåt, har kustskepparexamen eller manöverintyg för högfartsbåt (utfärdat av nämnden för båtlivsutbildning) behöver inte gå utbildning för vattenskoter.

Detsamma gäller den som är utbildad som fartygsbefäl eller arbetar vid statliga myndigheter, vid sjöräddning eller organiserad tränings-, tävlings- och uppvisningsverksamhet.

Se alla utbildningar här

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på email
Utbildning förarbevis vattenskoter Jungfrusund

Andra nyheter

Viktor Golfbaren Jungfrusund Ekerö

Viktor siktar högt

Under en av de få lite svalare dagarna i juli träffar vi Viktor som är ...

Olearys Jungfrusund Ekerö

Idag öppnar O’Learys!

Efter månader av ombyggnation, rekrytering av personal och rigorösa förberedelser står nu O’Learys Seaside på ...

Kul att ni vill komma hit!

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med ett förslag eller vidare diskussion.

Ge oss feedback så vi kan göra ditt nästa besök ännu bättre!

Jungfrusund är en destination under kraftig utveckling. Mycket har hänt i år, och mer är att vänta till nästa. 

Vi strävar efter att vara ett ställe för alla och alla tillfällen, där du och ditt sällskap ska känna er välkomna och trivas, oavsett om ni är här som båtgäst, tränar, gör några av alla aktiviteter, slappar på stranden eller besöker någon av våra restauranger för trevligt häng.

Så varmt tack för att du tar dig tid!

Min feedback gäller:

X
X