Nyheter

Marie – Jungfrusunds egen bullmamma

“Vi på Jungfrusund” – en artikelserie om personerna som arbetar på Jungfrusund.

Läs hela artikeln

Marie – Jungfrusunds egen bullmamma

“Vi på Jungfrusund” – en artikelserie om personerna som arbetar på Jungfrusund.

När vi träffar Marie på Restaurang Jungfrusund frågar hon direkt vad vi vill ha. Bara ett glas vatten går inte för sig så det blir en kopp te och en chokladboll.

Marie berättar att hon tidigare drev ett bageri men blev tvungen att ge upp det när hon fick diagnosen utmattningssyndrom. Hon var hemma i några månader och vilade upp sig och försökte sen komma ut i arbetslivet igen. Hon letade då efter en arbetsplats med god energi och utan för mycket stress och press.

Maries bror, Amir, hittade vid samma tidpunkt en restaurang i Jungfrusund som han köpte och startade upp. Marie hade inga avsikter att börja jobba där men när hon åkte dit gillade hon direkt energin på platsen. Hon började att baka lite i restaurangen och tyckte att det var roligt.

Hon blev kvar där i ett år tills coronaviruset slog till. Restriktionerna som följde med det gjorde att restaurangen inte kunde ha kvar större delen av sin personal. Under hösten 2020 sökte hon nytt jobb men kom istället in på en utbildning till behandlingspedagog som startade i januari i år. Utbildningen var på distans så Marie kunde vid sidan av den även hjälpa sin bror med restaurangen.

”Vår mamma, jag och Amir skötte allt eftersom vi inte hade råd att anställa någon personal. Jag stod och bakade bröd samtidigt som jag lyssnade på föreläsningar.”

”Jag startade ett litet kafé i restaurangen som snabbt blev populärt. På fredagar började jag sälja nybakade bullar som jag kallade ”fredagsbullen”. Vaniljbullen är den som är mest efterfrågad. Jag bakar också bröd till dagens lunch och baguetter till vår räkfrossa på torsdagar.”

Vilken roll har du på restaurangen?
”Jag fungerar som spindeln i nätet här på restaurangen, jag peppar de andra och försöker sprida en god stämning bland personalen. Vi har en härlig gemenskap och sitter ofta kvar efter stängning för att vi trivs tillsammans. Jag har också bra kontakt med andra i området bl.a. Golfbarens personal och går gärna dit och pratar och bjuder på bullar.”

Vad händer i höst?
”Då ska jag göra min praktik men jag kommer ändå att vara mycket på restaurangen och hjälpa till. Jag tycker om att vara här så jag kommer ofta även när jag inte jobbar.”

Vad är det bästa med Jungfrusund?
”Alla är välkomna här oavsett hur man ser ut eller är klädd och det finns något för alla. Man kan lätt spendera en heldag här i Jungfrusund med familjen eller vännerna.”

Dela nyheten

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Dela nyheten

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Fler nyheter

Jungfrusundsdagen 2024

Lucianoz

26 april – Modevisning med Plain Vanilla på Restaurang Jungfrusund

Ett stort tack för årets julmarknad i Jungfrusund!

Att göra i Jungfrusund

Aktiviteter

Sport, träning & hälsa

Kultur & Natur

Shopping & Service

Mat & Dryck

Marinan

Ge oss feedback så vi kan göra ditt nästa besök ännu bättre!

Jungfrusund är en destination under kraftig utveckling. Mycket har hänt i år, och mer är att vänta till nästa. Vi strävar efter att vara ett ställe för alla och alla tillfällen, där du och ditt sällskap ska känna er välkomna och trivas, oavsett om ni är här som båtgäst, tränar, gör några av alla aktiviteter, slappar på stranden eller besöker någon av våra restauranger för trevligt häng. Så varmt tack för att du tar dig tid!°
Min feedback gäller:

KUL ATT NI VILL KOMMA HIT!

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med ett förslag eller vidare diskussion.