Nyheter

Jonatan gillar båtar … och båtar

I ett fikarum en trappa upp från hallen där båtarna tvättas träffar vi Jonatan. Han har jobbat på Jungfrusunds Marinservice i över tre år.

Läs hela nyheten

Jonatan gillar båtar … och båtar

I ett fikarum en trappa upp från hallen där båtarna tvättas träffar vi Jonatan. Han har jobbat på Jungfrusunds Marinservice i över tre år.

Innan dess var han på Marina Läroverket i Stocksund, där han gick en marinteknisk utbildning. ”Där fick man en ordentlig inblick i marinbranschen. Vi fick lära oss allt från de tekniska bitarna till kaptensutbildning.”

Vad gör du på Jungfrusunds Marinservice?

”Allt. Mina kollegor har sina områden men jag är överallt och har väldigt blandade uppgifter. Jag sysslar bl.a. med bokningar, kundmottagning, IT, försäljning och marknadsföring. Den senaste tiden har det blivit mer och mer marknadsföring. Coronapandemin har påverkat oss både positivt och negativt. Det är lättare att sälja en båt men svårare att leverera den. Det är ofta någon del vi måste vänta på, vilket gör leveranstiderna mycket längre.”

Vad gör ni under vinterhalvåret?

”Ja, inte åker vi ner till Alperna och åker skidor hela vintern som man skulle kunna tro, vi har väldigt mycket att göra på vintern. Det är då vi förbereder nya båtar och det är ganska mycket jobb från det att vi tar hem en båt tills dess att den är klar. Vi har dessutom ungefär 300 båtar som ligger på vinterförvaring och många av dessa ska tvättas och servas m.m.”

Vad är det som gör ditt arbete roligt?

”Det känns inte riktigt som ett arbete utan mer som ett intresse. Jag är uppväxt i skärgården och har alltid varit nära havet och åkt mycket båt. Dessutom är det ett härligt gäng jag jobbar med, vi har kul tillsammans. Det är också ett allsidigt jobb, arbetsuppgifterna varierar med årstiderna. Något av det bästa jag vet är att få provköra nya båtmodeller på våren.”

Vad gillar du annars?

”Haha, jag är nog lite av en båtnörd så det blir ganska mycket båt på fritiden också. Ibland blir det nästan för mycket och då vill jag inte se båten på helgen utan gör hellre något annat som att gå ut och äta med mina vänner. Jag tycker också om att träna och resa… men jag gillar verkligen båtar. Annars är skidåkning något som jag verkligen brinner för.”

Vad är det bästa med Jungfrusund?

”Gemenskapen här på området är svårslagen. Jungfrusund är för mig en arbetsplats men jag gillar verkligen miljön här, det har hänt en hel del de tre senaste åren. Det finns flera restauranger, ett bra gym och mycket annat och det fortsätter hela tiden att utvecklas.”

Ge oss feedback så vi kan göra ditt nästa besök ännu bättre!

Jungfrusund är en destination under kraftig utveckling. Mycket har hänt i år, och mer är att vänta till nästa.Vi strävar efter att vara ett ställe för alla och alla tillfällen, där du och ditt sällskap ska känna er välkomna och trivas, oavsett om ni är här som båtgäst, tränar, gör några av alla aktiviteter, slappar på stranden eller besöker någon av våra restauranger för trevligt häng.Så varmt tack för att du tar dig tid!°
A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.
Min feedback gäller:

KUL ATT NI VILL KOMMA HIT!

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med ett förslag eller vidare diskussion.

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.
Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.