Nyheter

Hos Micke går träning och trivsel hand i hand

När vi kommer in på Mälarö Träningsverk är det inte den typiska gymkänslan vi får. Det känns mer som att komma till en mysig restaurang.

Läs hela artikeln

Hos Micke går träning och trivsel hand i hand

När vi kommer in på Mälarö Träningsverk är det inte den typiska gymkänslan vi får. Det känns mer som att komma till en mysig restaurang.

Vi sätter oss i en kafédel bakom receptionen med Micke, som är en av ägarna till gymmet. Han berättar att hans mamma, Birgitta, grundade Mälarö Träningsverk 2003 i Troxhammar. Då var Micke 14 år gammal. På den tiden var det bara träningspass som gällde och när Micke var 15 år fick han börja hålla i egna pass. ”Vi är tre syskon som alla har jobbat med gruppträningspass.”

”Till en början hade mamma detta endast som ett projekt vid sidan av annat arbete men intresset blev allt större och vi började leta efter rymligare lokaler. Det var inte så lätt för ett litet företag som oss.”

Efter ett tag fick man kontakt med Janne Björklund i Jungfrusund som gärna ville satsa på ett gym i området. Allt gick vägen och 2011 var de nya lokalerna färdiga att flytta in i.

”Jag och mamma jobbade långa skift i början, ofta 16 timmar om dagen. Mina systrar, Mari och Emily, hade då andra jobb men efter ett halvår ville de också vara med på heltid.”

Det blev knappt tio år i de nya lokalerna innan det var dags för flytt igen men den här gången blev flytten inte så lång. Bara ett stenkast från den förra byggnaden kunde man i november 2020 starta upp i nuvarande lokaler. ”Det vi tillsammans har skapat här är något unikt inte bara för tränings-Sverige utan för hela träningsvärlden.”

Hur är det att jobba ihop med familjen?

”Det går riktigt bra! Det är klart att det ibland blir lite svårt att hålla isär arbete och privatliv om något har hänt någon i familjen men då pratar vi igenom det så att vi kan fokusera på jobbet sen. Det är kul att arbeta ihop med familjen.”

Vad är det annars som du tycker om med ditt jobb?

”Det är för det första att man lär känna kunderna. Vi har ingen hög omsättning på personal så de flesta som kommer hit känner igen oss, vilket ger en god stämning. Många lär också känna varandra när de går på gruppträning. Det är så trevligt när de som har tränat stannar kvar en stund efter träningen. Jag gillar när folk trivs och det känns som en bekräftelse på att vi har gjort något bra. För det andra så är det underbart att se när andra lyckas. Jag blir så glad för deras skull samtidigt som jag känner mig stolt över att vi har hjälpt någon att må bättre. Det är härligt att få höra att man har varit delaktig i att förändra någons liv.”

Vad gillar du annars att göra?

”Tidigare stannade jag kvar på gymmet även när jag inte arbetade för att jag trivs så bra här men nu när jag har en egen familj vill jag spendera fritiden med dem. Jag fick en dotter för fem år sedan och är dessutom bonuspappa.”

Vad är det bästa med Jungfrusund?

”Tidigare var det att området var under konstant utveckling. Idag är det bästa att det har blivit en mötesplats för alla Ekeröbor. Ofta ligger ett gym i något industriområde där det inte finns så mycket annat att göra men här finns det tillgång till restauranger och andra aktiviteter i direkt anslutning till gymmet. Jag ser fram emot att se den fortsatta utvecklingen här i Jungfrusund.”

Dela nyheten

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Dela nyheten

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Fler nyheter

Jungfrusundsdagen 2024

Lucianoz

26 april – Modevisning med Plain Vanilla på Restaurang Jungfrusund

Ett stort tack för årets julmarknad i Jungfrusund!

Att göra i Jungfrusund

Aktiviteter

Sport, träning & hälsa

Kultur & Natur

Shopping & Service

Mat & Dryck

Marinan

Ge oss feedback så vi kan göra ditt nästa besök ännu bättre!

Jungfrusund är en destination under kraftig utveckling. Mycket har hänt i år, och mer är att vänta till nästa. Vi strävar efter att vara ett ställe för alla och alla tillfällen, där du och ditt sällskap ska känna er välkomna och trivas, oavsett om ni är här som båtgäst, tränar, gör några av alla aktiviteter, slappar på stranden eller besöker någon av våra restauranger för trevligt häng. Så varmt tack för att du tar dig tid!°
Min feedback gäller:

KUL ATT NI VILL KOMMA HIT!

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med ett förslag eller vidare diskussion.