Nyheter

Claes är proffs på att hjälpa proffs

På Claes kontor i Jungfrusund är väggarna fyllda med tröjor och ishockeyklubbor med autografer och lovord. Claes är ishockeyagent på företaget CAA och har haft kontor här i Jungfrusund sedan 2012. 

Läs hela nyheten

Claes är proffs på att hjälpa proffs

På Claes kontor i Jungfrusund är väggarna fyllda med tröjor och ishockeyklubbor med autografer och lovord. Claes är ishockeyagent på företaget CAA och har haft kontor här i Jungfrusund sedan 2012. 

”Vi var en av de första hyresgästerna som flyttade in här. I över 20 år hade vi kontor på Östermalm men när det inte längre blev lika viktigt att ha företaget centralt utlokaliserades vårt kontor och jag ville gärna ha det på Ekerö där jag också bor. I Jungfrusund träffade jag Janne Björklund som visade upp området och berättade om deras visioner och då bestämde jag mig för att ha kontoret här.”

Hur kommer det sig att du blev ishockeyagent?

”Det var inget jag hade tänkt mig att bli men jag är uppväxt i en sportfamilj. Min mamma grundade dambandyn i Sverige på 80-talet och blev den första förbundskaptenen för damerna. Mina föräldrar var också båda engagerade inom idrottsklubben Göta i Stockholm. Själv var jag inne på att bli gymnastiklärare men 1983 fick jag jobb på Electrolux. Jag stannade hos dem i sju år, varav sex år i Thailand och ett år i USA.”

”Efter det fick jag jobb på nystartade IMG (som senare såldes till CAA) och mitt första uppdrag blev att sälja sponsorskap till Ryttar-VM, som då var det största idrottsevenemanget som arrangerats i Sverige. Vårt företag ordnade också sponsorer till bl.a. golf- och tennisturneringar. På den tiden fanns det inga hockeyagenter i Sverige. Det var få som blev proffs i NHL och de som blev det fick hjälp i USA eller Kanada. En dag var det en ung ishockeyspelare som behövde hjälp med sin karriär och då fick jag ta hand om det eftersom jag själv spelade ishockey. Med min hjälp och stöttning fick han kontrakt i NHL. Den unga spelaren som jag hjälpte var målvakten Tommy Söderström. Det var något nytt med att representera klienter på det här sättet och 1991 blev jag den första hockeyagenten i Sverige.”

”Efter framgångarna i fotbolls-VM 1994 blev jag Martin Dahlins agent så jag var även en av de tidigaste fotbollsagenterna. Så småningom blev det svårt att vara ledande agentur inom två sporter och då valde jag ishockeyn. Idag är det hela 75 agenter som konkurrerar inom ishockeyn i Sverige, så branschen har vuxit rejält.”

Vad är det roligaste med ditt jobb?

”Det är att jag får följa spelarnas väg under ca 20 års tid från det att de är ca 15 år. Det är oerhört inspirerande att få jobba med de bästa i världen och få lära känna dem och deras familjer. Vi har ett heltäckande koncept där vi stöttar spelarna med allt de kan tänkas behöva hjälp med för att optimera sin karriär; alltifrån kontrakt, träning och kost till hjälp med praktiska saker som visum, bostad och ekonomi. Vi ger även råd och stöttning när det gäller marknadsföring och sociala medier m.m. Allt detta gör att vi lär känna spelarna väldigt väl.”

”CAA Sports är världsledande inom idrottsmanagement och inom ishockeyn är vi 30 medarbetare varav tre i Sverige. Vår specialitet är att hjälpa spelare till NHL, så vi är en ren NHL-agentur. Vi har hand om 25% av alla svenska spelare i NHL.”

Claes berättar att några av de spelare som representeras av CAA är Filip Forsberg, Elias Pettersson, David Pastrnak, Evgeni Malkin, Mikael Backlund samt veteranerna Mats Sundin och Daniel och Henrik Sedin.

Idrottar du själv?

”När jag var yngre spelade jag ishockey. Nu tränar jag på Mälarö Träningsverk och spelar padel med mina vänner. Jag var faktiskt med i den första padelturneringen som anordnades här i Jungfrusund 2010 och vårt lag vann dessutom,” säger Claes och skrattar.

Vad är det bästa med Jungfrusund?

”Miljön och naturen här är den finaste jag kan tänka mig. Jag tycker också om hur Jungfrusund utvecklas med idrott och aktiviteter, det går så bra ihop med vårt företag. Jag gillar även blandningen av olika företag som finns här och det stora utbudet av restauranger och annat i området. Dessutom har vi en väldigt bra hyresvärd, jag trivs otroligt bra här!”

Ge oss feedback så vi kan göra ditt nästa besök ännu bättre!

Jungfrusund är en destination under kraftig utveckling. Mycket har hänt i år, och mer är att vänta till nästa.Vi strävar efter att vara ett ställe för alla och alla tillfällen, där du och ditt sällskap ska känna er välkomna och trivas, oavsett om ni är här som båtgäst, tränar, gör några av alla aktiviteter, slappar på stranden eller besöker någon av våra restauranger för trevligt häng.Så varmt tack för att du tar dig tid!°
A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.
Min feedback gäller:

KUL ATT NI VILL KOMMA HIT!

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med ett förslag eller vidare diskussion.

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.
Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbsida. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.