maj, 2021

28majHela Dagen30Handhavande snabba fartygFör fartyg som kan gå 35 knop eller snabbare.(Hela Dagen) Typ av event:MarinanTyp av kurs:Ubildning Marin

Snabba fartyg jungfrusund

Eventdetaljer

Handhavande av snabba fartyg är en utbildning för att bli behörighet att köra snabba fartyg i kommersiell trafik. Om fartyget kan gå i 35 knop eller mer måste befälhavaren inneha certifikat för snabba fartyg. Om båten kan gå i 45 knop eller mer skall besättningen bestå av två personer som båda innehar certifikat för snabba fartyg. Certifikat söks hos Transportstyrelsen efter att du genomfört en kurs med godkänt resultat.

HSF utbildningen genomförs på tre intensiva dagar med en övernattning i skärgården eller på fyra kursdagar fördelade både dagtid och kvällstid. Inträdeskravet är Fartygsbefäl klass 8 samt ett giltigt läkarintyg. Större delen av kursen utgörs av praktik i olika typer av snabba båtar. Vi använder Ribbåt för den optiska navigationen och en Alukin för mörker- och radarmomenten. Vi genomförs kurser i små grupper med max fyra deltagare per instruktör och båt. Kursen avslutas med både teoretiskt och ett praktiskt prov.

Addwater driver även rederi bestående av ribbåtar och erbjuder ribcharter i Stockholms skärgård och Mälaren. Genom att både vara arrangör av HSF kurser och erbjuda ribbåtscharter har vi synnerligen goda erfarenheter av vad du behöver lära dig under kursen för att bli en bra ribbåtsförare.

Huvudinstruktör för kursen är Kjell Johansson som också är författare till kurslitteraturen. Boken heter Handhavande av snabba fartyg och ges ut av Jure Förlag. Givetvis ingår boken i kursavgiften.

Pris:
14 995 kr inkl moms, litteratur och examination..

Inträdeskrav:
Fartygsbefäl klass VIII samt ett giltigt läkarintyg för sjöpersonal.

Förkunskaper:
Fartygsbefäl klass VIII eller Skepparexamen med kompletteringar i radar, brandsäkerhet och passagerarsäkerhet.

Examination:
Teoretisk och praktisk examination.

Kursintyg:
Ditt resultat redovisas i sjömansregistret.

Tid

maj 28 (Fredag) - 30 (Söndag)

Plats

Jungfrusund Marina

Bryggavägen 133

Pris

14 995 kr

Bokning

Boka kurs

Arrangör

AddwaterAddwater har arrangerat företagsevent i alla möjliga storlekar och former sedan 2010. Vi äger de flesta av våra aktiviteter, har egen personal och försöker minimera antalet mellanhänder.08-715 11 75 Bryggavägen 133, 178 31 Ekerö, Sweden

Kul att ni vill komma hit!

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med ett förslag eller vidare diskussion.

Ge oss feedback så vi kan göra ditt nästa besök ännu bättre!

Jungfrusund är en destination under kraftig utveckling. Mycket har hänt i år, och mer är att vänta till nästa. 

Vi strävar efter att vara ett ställe för alla och alla tillfällen, där du och ditt sällskap ska känna er välkomna och trivas, oavsett om ni är här som båtgäst, tränar, gör några av alla aktiviteter, slappar på stranden eller besöker någon av våra restauranger för trevligt häng.

Så varmt tack för att du tar dig tid!

Min feedback gäller:

X
X